torstai 13. lokakuuta 2011

Yhteisöteatteria hyvinvoinnin edistämiseksi

Voimaa taiteesta -hanke järjesti keskiviikkona 5.10.2011 yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksen sekä draaman ja osallistavan teatterin erikoistumisopintojen kanssa zimbabwelaisen osallistavan teatterin ohjaajan Daniel Maposan fasilitoiman työpajan "Yhteisöteatteria hyvinvoinnin edistämiseksi".Daniel Maposa on osallistavan teatterin ja yhteisöteatterin moniosaaja, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Zimbabwessa toimivan Theatre for Development -ryhmän, Savanna Trustin, ohjaajana. Savanna Trust on keskittynyt tukemaan zimbabwelaisten yhteisöjen demokraattista kehitystä.


Maposa kertoi työpajassaan paljon Savanna Trustin työstä. Ryhmän toimintaperiaate on matkustaa erilaisiin yhteisöhin ympäri Zimbabwea ja kouluttaa paikallisia nuoria teatterintekijöitä toteuttamaan yhteisöteatteriprojekteja omissa yhteisöissään.

Maposan mukaan tärkeää näille projekteille on se, että niille ei suunnitella valmiiksi ongelmia, joihin lähdetään etsimään ratkaisuja, vaan käsiteltävät teemat nostetaan esiin aina yhteisöstä itsestään. Fasilitaattoreiden tehtävä on ensisijaisesti kuunnella ja tarjota teatterillisia työkaluja tukemaan valitun teemat käsittelyä. Varsinaisen muutostyön tekevät lopulta yhteisön jäsenet itse.

Lue lisää Savanna Trustin työstä ryhmän omilta kotisivuilta

http://www.savannatrust.org/

ja Voimaa taiteesta -hankkeen sivuilta Tietoa & Ideoita -osioista löytyvästä Daniel Maposan kokoamasta materiaalipaketista täältä (klikkaa!).


Asiasta kertoi:
Marjukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti